U bevindt zich hier - Home - eFact

eFact

Wat is eFact? 

eFact is de nieuwe manier van factureren in derdebetaler zonder papieren getuigschriften. Het systeem werd opgezet door MyCareNet oftewel de mutualiteiten. 

Om via eFact te factureren dient u specifieke software te gebruiken. Indien u een gehomologeerd softwarepakket gebruikt voor huisartsen, dan is deze module daarin voorzien.

De prestaties worden rechtstreeks naar de mutualiteit verstuurd. Deze zal de prestaties controleren en nadien de gefactureerde honoraria op uw rekening storten.

Voor wie?

Voorlopig is deze elektronische facturatie enkel beschikbaar voor huisartsen. Binnenkort zal dit systeem ook beschikbaar zijn voor andere zorgverstrekkers waaronder de specialisten en tandartsen. 

Praktijkpremie huisartsen?

Door het gebruik van eFact komt u in aanmerking voor één van de zes parameters van de telematicapremie. Om geldig te zijn, moet u voor minstens 20% van uw patiënten met verhoogde tegemoetkoming via eFact factureren. Deze aantallen worden automatisch berekend door het RIZIV.

Op zoek naar software? Of u wenst uw facturatie uit te besteden?

LTD3 is de nationale tariferingsdienst voor alle zorgverstrekkers die de derdebetalersregeling toepassen. Indien u zelf geen software hebt, kunt u gebruik maken van de door LTD3 zelf ontwikkelde software easyTar. Met easyTar kunt u eenvoudig en snel elektronisch factureren via eFact:

  • U selecteert de patiënt.
  • Vervolgens geeft u de prestatie(s) in.
  • Tenslotte slaat u het elektronisch getuigschrift op en stuurt het door naar LTD3.
  • LTD3 verwerkt al uw elektronische getuigschriften en factureert deze aan de mutualiteiten. Hierbij zijn niet langer papieren getuigschriften nodig.
  • Een maand later ontvangt u de honoraria op uw rekening.

Deze manier van factureren is eenvoudiger en veel sneller dan de papieren procedure.

Demofilmpje easyTarIk wil een persoonlijke demo van easyTar

Wat zijn de voordelen van easyTar met eFact?

  • Geen extra softwarepakket nodig. eFact is geïntegreerd in easyTar en easyTar is verder gekoppeld aan de softwarepakketen Windoc, Le généraliste, Epicure en Health One. Zo kan u vanuit uw vertrouwde software easyTar met eFact gebruiken;
  • Controleert de verzekerbaarheid van uw patiënten;
  • Toont steeds het juiste tarief voor een bepaalde patiënt en prestatie;
  • Snelle betalingstermijn van 30 dagen na facturatie;
  • Voor het afhandelen van de facturatie moet u geen getuigschriften meer verzenden, alles verloopt elektronisch.

Meer info? Opstarten?

Opstarten met easyTar en eFact kan onmiddellijk. Contacteer ons op het nummer 011 28 78 03 of via mail op info@ltd3.be voor een vrijblijvende demo online of in uw praktijk. 

Hoe werkt het?Ik wil opstarten met easyTar